Extrem


Extrem

Igual que en la modalitat de descens es tracta d’una carrera lineal, la diferència radica que el desnivell és molt major, i els vaixells són necessàriament molt més curts i de plàstic per a suportar els impactes. Poden realitzar-se per temps o per mànigues competint diversos palistas alhora, que és la varietat en la qual aconsegueix major espectacularitat i perillositat també.


Eslàlom


Slalom

És la categoria regna de les aigües braves, l’única olímpica, i que consisteix en el descens d’un tram de riu o canal amb desnivell, en el qual se li marca al palista amb portes, una sèrie de passos obligats, en el sentit del corrent principal si són verds, en el contrari si són vermelles.


Equip de competició


COMPONENTS DE L’EQUIP DE COMPETICIÓ DE LA FACC

Laura Pellicer
Monica Doria

 

 


Freestyle


Envolto o Estil lliure (Freestyle / rodeo)

En aquesta modalitat, l’objectiu és realitzar el major nombre possible de maniobres recollides en el reglament dintre d’una ona estática. Els kayaks que s’empren són extremadament curts, situant-se actualment gairebé tots per sota els dos metres. Es tracta d’una modalitat molt espectacular que permet realitzar maniobres aèries.


Decens en aigües braves


Descens

És una carrera lineal de velocitat transladada a les aigües braves, es competeix amb embarcacions molt semblants a les de pista, també de fibra, amb l’excepció que el volum és molt major i són alguna cosa més estables.


Kayak d’aigües braves


Kayak d’aigües braves

Els kayaks per a aigües braves, són més curts que els de empleats per a aigües remansadas a causa de que preval la maniobrabilidad respecte de la velocitat. Existeixen diversos tipus de construcció segons la modalitat per a la qual es dissenyin, ja siguin de plàstic o fibres i fins i tot existeixen kayaks hinchables.

Per a la pràctica d’aquest esport, en aigües braves, a l’equipament de seguretat bàsic, se li afegeixen el casc i el cubrebañeras, que cobreix la part oberta del kayak impedint que pugui entrar aigua. A més existeixen altres elements de seguretat com el cazapalas, un arnés que rep aquest nom per l’abertura que permet passar la perxa de la pala, i que va subjecte a l’armilla, per a rescatar el kayak o la pala d’un company.